FRI FRAGT OVER 600,- HURTIG LEVERING JULEGAVER KAN BYTTES FREM TIL 15. JANUAR 2025

GUIDE: SÅDAN FINDER DU DIN KOMMENDE BADMINTONKETCHER!

 

Du er måske på udkig efter en ny badmintonketcher, men synes måske det er svært at vælge den rigtige? I denne guide gør vi alt det tekniske til let-forståeligt, så du forhåbentligt får meget nemmere ved at finde din næste badmintonketcher.

 


 

Når man skal vælge en ny badmintonketcher, så man starte med at undersøge 3 ting! Og nej... Det er nemlig ikke ketcherens farve og pris som bestemmer om ketcheren passer til dig - desværre...

 

Men det er derimod nemlig badmintonketcherens:

  • Vægtfordeling
  • Fleksibilitet
  • Vægt

 

Det er de tre absolut vigtigeste emner, at læse mere om inden dit valg er landet på én bestemt ketcher.

GUIDE: Vælg den rigtige badmintonketcher for dig!

Anders Skaarup spiller med Li-Ning AXForce 100 - Find den her.


 

Badmintonketchers vægtfordeling I Li-Ning

VÆGTFORDELING:

Alle badmintonketchere uanset producent inddeles i 3 vægtfordelinger:

  • Hovedtung / Head Heavy
  • Even Balance
  • Hovedlet / Head Light

 

HOVEDTUNG BADMINTONKETCHER:

Uanset hvor meget du ved om badmintonketchere, så har du sikkert stødt på udtrykket "hovedtung badmintonketcher" - men ved du hvad det helt præcist betyder?

Ved en hovedtung ketcher menes der, at ketcherens balancepunkt, altså der vores ketcherens vægtlodder er placeret, er længst oppe mod ketcherens hoved. Fordelen ved denne vægtfordeling er meget klar - POWER! Alle hovedtunge badmintonketchere er nemlig skabt med formålet om, at ketcheren skal yde mest muligt power. Man kan lidt sammenligne en hovedtung ketcher med en hammer.

Hammeren kan slå sømmet hårdt ned, fordi vægten ligger længst ude. Hvis hammerens hoved lå længere inde mod hånden, ville man jo heller ikke kunne få maksimal slagkraft i hammeren og dermed ikke så sømmet lige så hårdt ned. 

Det er netop præcis samme funktion en hovedtung badmintonketcher her!

FORDELE:

Du vil få mere slagkraft/power i dine slag og dermed kan slå længere clears og hårdere smash.

ULEMPER:

Du går på kompromis med hastigheden i din ketcherføring samt din kontrol, da det er sværere at styre en hovedtung ketcher fremfor en ketcher med vægtfordelingen længere nede mod grebet.



Hvis du er interesseret i en hovedtung Li-Ning badmintonketcher, så kan du se vores udvalg lige   HER!  

 

HOVEDLET BADMINTONKETCHER:

Måske giver det sig selv - men en hovedlet badmintonketcher er det stik modsatte af en hovedtung ketcher.

Der er flere forskelle på hvorfor, men den hovedsaglige er naturligvis, at ketcherens vægtlodder er placeret i grebet. Det medvirker til at du får den absolut bedste kontrol i bolden, da det er meget nemmere at styre bolden. Udover kontrollen, så får du automatisk også et hurtigere ketchersving - dette er rigtig godt når vi taler det flade spil som oftest sker i double.

Med disse forudsætninger er en hovedlet badmintonketcher også at foretrække for specielt nybegyndere samt doublespillere.

FORDELE:

Du får de bedste forudsætninger for at optimere din boldkontrol samt en markant øget svinghastighed som blandt andet giver fart i det hurtige doublespil.

ULEMPER

Du får minimal hjælp til slagkraft fra ketcheren, så hvis du ønsker en ketcher der kan skabe power skal du ikke vælge en hovedlet ketcher.

 

Vi har altid et stort udvalg af hovedlette badmintonketchere fra Li-Ning. Find dem lige   HER!  

 

 

EVEN BALANCE BADMINTONKETCHER:

Kan du ikke beslutte dig om du skal have en hovedlet- eller tung, så er en even balance ketcher nok lige noget for dig. 

Her får du netop en neutral ketcher som har en fantastisk kombination af funktionaliteterne fra hovedtunge og hovedlette ketchere. Derfor kalder man som tommelfingerregel også en even balance for en kontrol ketcher. Så hvis du søger efter en ketcher med god kontrol, fornuftig power og svinghastighed - så er det even balance vægtfordelingen du skal kigge efter.

FORDELE:

En even balance ketcher er en all-round ketcher som har en god kombination fra begge verdener med maksimal boldkontrol.

ULEMPER:

Det er svært at finde ulemper ved disse typer ketchere, men den grundlæggende ulempe er, at en even balance ketcher ikke har nogen "spidskompetence" - altså der er ikke noget bestemt område som den er specielseret til, da den skal være lidt af begge verdener.

 

Vi har altid et stort udvalg af hovedlette badmintonketchere fra Li-Ning. Find dem lige   HER!  

 


 

FLEKSIBILLITET:

Alle badmintonketchere uanset producent inddeles i 3 vægtfordelinger:

Der findes i grove træk 3 forskellige typer af fleksibillitet - også kaldet stivhed.

  • Fleksibel
  • Medium fleksibel
  • Stiv

 

Først og fremmest - Fleksibilliteten er noget af det mest grundlæggende og yderst vigtige element som man skal overveje inden man køber en badmintonketcher, da det er skarftets fleksibillitet som udgør hvor meget slagkraft/power eller præcision som ketcheren skal yde.

FLEKSIBEL BADMINTONKETCHER:

"Den her ketcher er da godt nok en chokofant" - hvis du har hørt denne sætning før, så er det nemlig en direkte hentydning til, at ketcheren har et fleksibel skarft. Men hvad betyder det?

Jo! En fleksibel ketcher har som du nok har regnet ud et utroligt blødt ketcherskarft. Det gør nemlig at du får mere slagkraft i dine slag, da ketcher "bøjer" mere og på den måde generer mere kraft til dit slag. 

Der er faktisk rigtig mange som spiller med en fleksibel ketcher - oftest er det nybegyndere, ungdomspillere eller ældre som spiller med en fleksibel ketcher for at kunne få mere længde i sine slag. 

FORDELE:

Du kan opnå mere slagkraft og dermed slå længere clears og hårdere smashs.

ULEMPER:

Grundet det bløde skaft bliver man udfordret på præcisionen og derfor kan det blive sværer at styre bolden. Dog skal man have en grundlæggende fin teknik, før dette kan bemærkes. 

 

Naturligvis har vi altid et bredt udvalg af fleksible badmintonketchere fra Li-Ning. Find dem lige   HER!  

 

MEDIUM FLEKSIBEL BADMINTONKETCHER:

Medium fleksibel?!? Hvad er nu det?

Jamen det er egentligt meget lige til. En medium fleksibel ketcher er mellemtingen mellem en fleksibel og stiv ketcher.

De fleste turneringsaktive spillere - altså badmintonspillere som spiller turneringer, holdkampe og personer som har spillet badminton i flere år samt har en grundlæggende teknik bør altid vælge en medium fleksibel badmintonketcher. Så får man nemlig alt det gode fra den fleksible samt den stive verden inden for badmintonketchere.

FORDELE:

Du får den bedste kombination som gør at du vil have en fin teknik samt slagkraft i dine slag.

ULEMPER:

Du går mere på kompromis med din slagkraft end ved en fleksibel ketcher. 

 

Vi har et bredt udvalg af badmintonketchere med medium fleksibelt skaft. Find dem lige   HER!  

STIV BADMINTONKETCHER:

Der er rigtig mange spiller med en stiv badmintonketcher - men det er faktisk de færreste som bør spille med dem. Men hvorfor?

En stiv ketcher er jo kort sagt det stik modsatte af en fleksibel ketcher - "No shit sherlock!". En stiv ketcher bøjer meget lidt i skaftet, hvilket betyder at ketcheren giver minimal slagkraft til dine slag og bliver derfor "svær" at spille med. Derimod giver en stiv ketcher det absolut bedste forudsætninger for din teknik.

Derfor spiller de fleste topspillere med badmintonketchere med stift skaft - der er dog flere som også spiller med medium fleksible badmintonketchere. Så husk, at selvom dit store idol spiller med en bestemt ketcher, så betyder det ikke at det er ketcheren for dig, da den vil være for "svær" at spille med

Vi anbefaler derfor kun stive badmintonketchere til øvet/elite spillere.

FORDELE:

Du får de bedste forudsætninger for dine tekniske færdigheder. 

ULEMPER:

Ketcheren bidrager meget lidt til at øge din slagkraft og du skal derfor selv kunne generer din slagkraft. 

 

Er du fristet af en stiv badmintonketcher? Find dem lige   HER!  

 


 

VÆGT:

Li-Ning producere ketchere i følgende vægtklasser:

  • 3U (85-89 Gram)
  • 4U (80-84 Gram)
  • 5U (75-79 Gram)
  • 6U (70-74 Gram)
  • 7U (65-69 Gram)

 

Hvilken vægt skal jeg vælge? Dette kommer meget an på din styrke samt dine ønsker. 
 
80 % af alle badmintonspillere vælger en ketcher som har vægten 3U eller 4U. Flere er dog begyndt også at vælge ketchere i lavere vægtklasser som f.eks. 5U, 6U eller 7U. Det er dog primært unge, ældre eller nybegyndere som vælger 6U eller 7U. 
 
 
Tungere vægt = mere power, langsommere svinghastighed.
Lettere vægt = hurtigere svinghastighed, mindre power
 
Så valget er dit!